01.jpg02.jpg03.jpg04.jpg05.jpg06.jpg07.jpg08.jpg09.jpg10.jpg11.jpg12.jpg13.jpg14.jpg15.jpg16.jpg17.jpg18.jpg19.jpg20.jpg21.jpg22.jpg23.jpg24.jpg25.jpg26.jpg27.jpg
Image Not Found.

Meadow House

This project began as the partial renovation of a newly-acquired 1980’s house. During the course of the work, the program expanded to become a complete renovation, and came to include additional garage space, a gym, an indoor pool and a screened porch, along with extensive site work, as the client became interested in enhancing the outdoor spaces to allow for both exercise and entertainment.

Accessed by a revised driveway sequence, new buildings were organized to create a clear entrance to the house and a new parking court. The additions to the house were designed in the same whitewashed brick as the existing house, in clean, modern volumes.

Revised fenestration in the remodeled house now responds to the newly organized site by framing major views through larger openings. The original pool was replaced with a travertine terrace framing a black plaster swimming pool below a fifty-foot-long black slate reflecting pool. A screened porch pavilion provides a protected outdoor room perched on the edge of these two minimal negative-edge pools, which, viewed from above, appear as one, reflecting the sky and landscape beyond.

Landscape Architecture: Gregg Bleam Landscape Architects