01.jpg02.jpg03.jpg04.jpg05.jpg06.jpg07.jpg08.jpg09.jpg10.jpg
Image Not Found.

Dupont Circle Apartment

This project involved three tiny 1960s apartments and an eraser. Our client assumed, when asking us to combine the units, that the result would be a series of more or less separate rooms adhering to the pattern of the original units. We proposed instead to create a flexible open plan that took advantage of the 65-foot window wall with views of the city's liveliest urban neighborhood. The open plan could, however, be made into discrete rooms through the use of sliding pocket doors that can be arranged in various configurations to define or close off the bedrooms and kitchen. The rhythm of the walls of the original units is recalled in thick, sculpted walls of natural stucco, while walls dressed in two colors of Venetian plaster and a black marble slab define the boundaries of the living areas and draw the eye through layered spaces.